Voi voi voi

Hej HELGEN! Så skönt att det äntligen blev helg. Igår myste jag hemma och gjorde musselsoppa och kollade Frozen 2. Simon sov borta för att säsongen nu dragit igång igen så jag antar jag får börja vänja mig vid ensamkvällar igen.


Denna dag började iallafall med att jag träffade upp Alessandra och hennes kompis för frukost. Det var skönt att ta på sig lite normala kläder igen efter att typ gått i pyjamas en hel vecka.

Idag fick vi äntligen höst också. När jag vaknade stod det 13 grader på termometern men på eftermiddagen har vi haft runt 20. Jag njöööt av att mysa runt i byxor och långärmad tröja. Sommar i all ära, men nu är jag trött på mina sommarklänningar och shorts. Så skönt att kunna ha jeans utan att svettas ihjäl.

Efter frukosten gick jag hem och städade men nån timme senare ringde Alessandra och sa att hon var utlåst. Vi bestämde oss för att fixa ihop en fräsch lunch och sätta oss på balkongen här. Ser ni hur färgglatt?! Så gott med mynta också. Vi lyssnade på musik, drack ett glas vin och pratade om livet. En väldigt härlig förmiddag!


Jag skrev på min Instagram-story igår kväll att jag gjort hemmagjort smör också (första gången jag gjorde det och WOW säger jag bara). Det var flera som frågade om det var svårt/hur man gör, och jag tänker att jag måste dela med mig här också för de som inte vet. Det är ju SÅ enkelt.

Börja med en tom glasburk, eller så kan ni köra direkt i förpackningen också men min höll inte tätt.

Sedan är det bara att ta fram gräddpaketet, hälla i en lagom mängd (inte fööör mycket) och börja SKAKA SKAKA SKAKA.

Efter ett tag blir det grädde, sedan skuren grädde och tillslut kommer fettet separeras från vätskan. Häll ut vätskan (eller spara till annat) och skaka tills önskad konsistens. Jag skakade tills den knappt släppte vätska längre.

Lägg över det i en skål, rör i havssalt/vitlök/örter/chili ja, vad som helst egentligen. Jag körde flingsalt. Rör om lite till och så är det KLART!

  • Mat

Gillar

Kommentarer