Vi har förstört ett café och måste bajsa hos grannen

Hej! Om jag tyckte att det värsta som kan hända i karantän är att bli utan wifi, så hade jag inte tänkt på hur livet skulle bli om vi fick en vattenläcka! Vi tar det från början.

Allt började igår med att Simon hade tagit ett bad och tömt ur badkaret. Tio minuter senare kom det inget vatten ur kranarna längre, och vi skrev till vår hyresvärd och frågade varför det var avstängt. Det visade sig att cafét som ligger under oss hade fått en vattenläcka som tyvärr hade orsakats av ett av våra rör som hade gått sönder. Vi fick instruktioner om att använda vatten så lite som möjligt, men att det fortfarande var okej för oss att använda det.

Det var ju inget som vi hade kunnat påverka så vi levde på som vanligt fast med mindre vatten. På eftermiddagen idag fick vi dock ett meddelande från hyresvärden där det stod att vi absolut inte fick använda toaletten längre. Allt som vi spolade ner kom nämligen ner i cafét :). Eller som han skrev "Everything arrives in the bar". Värt att nämna är att detta är ett av Brescias äldsta och mest kända caféer och jag hade tänkt bli stammis där efter corona-krisen. Nu kommer jag dock ALDRIG kunna köpa något där, efter att jag vet vad som runnit ner för väggarna.

Detta har ju då lett till att vi inte längre kan använda toaletten alls i vår lägenhet just nu, vilket är lite svårt när man är i karantän hemma. Som tur är finns det flera lediga lägenheter i huset och vi kan därför gå på toaletten i grannlägenheten. Jag tycker så synd om caféet och personalen, och som ni ser ovan så måste de till och med gräva upp innegården för att fixa allt (!). Nej men kan man ha mer otur i oturen? Jag satt och skrattade en bra stund åt hela situationen. När man tror att det inte kan bli värre, så händer detta.

MEN hur många är det dock som får byta lägenhet varje gång de ska gå på toaletten just nu? Det är ju en LYX i coronatider att få byta miljö flera gånger om dagen. Jag kände lyckorus av att få se en annan utsikt (eller nja, jag såg lite längre än vanligt bara) och att få gå lite i trappor idag. Dessutom var detta en av lägenheterna vi kollat på innan vi flyttade hit, och den är väldigt fin att kolla på också. Så något positivt kommer alltid ur något negativt. Nu ska vi springa upp ett sista varv för att gå på toaletten, och sedan är det läggdags! Hoppas detta var den sista motgången för denna vecka iallafall.

Gillar

Kommentarer