Vi får inte handla tillsammans längre

Hej fredag! Och hej till att jag nu "suttit av" halva tiden. Haha, låter verkligen som att jag sitter av dagar i fängelset men så farligt är det verkligen inte. Tvärtom faktiskt, det går riktigt bra just nu. Igår hade vi tvätt- och städdag och gick också och handlade. Detta var alltså tredje gången vi var ute och handlade på dessa tre veckor, men första gången efter de nya restriktionerna. De nya restriktionerna gör att två människor inte får stå bredvid varandra (till exempel som att köa till mataffären då) så Simon och jag ställde oss med 1 meters mellanrum. Det vi hade missat var dock att det inte var den enda nya restriktionen. Tydligen får bara 1 person/hushåll gå och handla. Så när vakten som släpper in människor i butiken märkte att vi kände varandra, fick bara en av oss gå in. Jag fick vänta utanför och Simon gick in ensam för att göra veckohandlingen. Jag fick iallafall vara utomhus under tiden och njöt av att bara stå på gatan som en "vanlig" människa.


Lite tråkigt att vi nu inte kommer kunna göra handlingarna tillsammans längre...det har varit en av höjdpunkterna på veckan att få gå och handla. Dessutom blir det svårt att få hem lika mycket mat om man är ensam, speciellt vatten, så jag vet faktiskt inte hur vi ska börja göra nu...Men det löser sig! Just nu har vi så vi klarar oss iallafall.

Efter handlingen så var det dags att städa hela lägenheten. Jag bäddade gästrummet för första gången (och märkte att de täcken vi hade köpt från IKEA var såå tunna...men det kanske är skönt på sommaren). Jag hade beställt tofflor till gästerna också, så nu är det klart tills vi får besök! När det nu blir...min familj skulle ha kommit om två veckor egentligen men det blir ju inte av nu tyvärr.

Jag börjar få lite hemlängtan nu faktiskt...saknar alla hemifrån. Speciellt när jag fick en video av farmor och farfar igår, haha de är bäst! Ikväll ska jag unna mig något gott att äta, kanske baka en kladdkaka och kolla Let's Dance med Simon. Hoppas ni får en lugn och skön helg också!

Gillar

Kommentarer