Tips på karantänaktiviteter

Hejsan! Idag har nog varit den tråkigaste dagen i karantän hittills, men det är okej. Jag tror det dels beror på att jag suttit och läst massa tråkiga nyheter om coronavirus (gör inte det), men främst för att vi fick reda på att vi inte längre får gå ut utan orsak längre. De orsaker som tillåter oss att lämna hemmet är att handla mat, gå till apoteket och att vissa fortfarande går till jobbet. Jag har sett att det gått runt poliser på gatan här nedanför och enligt min italienska kompis Alessandra så kan man bli stoppad och behöva fylla i en blankett för att redogöra för vilken orsak man är ute (handla, apotek eller jobb) samt fylla i alla ens uppgifter. Så det känns helt ärligt lite deprimerande att inte ens kunna ta en promenad längre. Men det är som det är och imorgon är en ny dag då jag har storslagna planer!


Jag ska faktiskt börja dagen med att göra en radiointervju för X3M vid 8:45 (finsk tid) om det är någon som vill lyssna. Vi får väl se om jag vaknar upp till det. Ett hett tips på vad man kan göra i karantän är ju faktiskt att ta sovmorgon. Men det blir skönt att kliva upp vid 7 ändå.Tror att det bara är en kort intervju om hur vardagen ser ut här just nu, så det ska bli kul. Sedan har jag verkligen tänkt fokusera på italienskan imorgon, ska försöka lära mig flera verb vilket typ är det svåraste. Till kvällen sedan har jag planer på att bjuda ut Simon på en dejt på balkongen. Det blir fryspizza, vin, tända ljus och musik. Wow säger jag bara, det blir inte mycket bättre än så i karantän.

Idag gjorde vi iallafall ett yogapass jag blev tipsad om på Instagram. Stort tips faktiskt att sätta på en tränings/stretchvideo på youtube som man följer. Jag fick ju så många bra tips på vad man kan göra i karantän på Instagram så jag tänker att jag ska dela med mig av dem till er nu. Man måste såklart utgå ifrån vad man har hemma, men var kreativa!

- Tvätta dina sminkborstar (ja tack, det behöver vi alla egentligen)

- Städa, organisera, tvätta

- Möblera om

- Sticka, virka

- Lägga ett pussel

- Spela kort

- Lär dig språk

- Lär dig gå ner i spagat

- Baka massa gott

- Testa nya recept

- Rita en teckning

- Dansa

- Kolla på någon serie du velat se länge

- Börja med en ny hobby

- Hemmaspa

- Lek kurragömma

- Odla basilika och andra kryddor

- Drick vin

- Lyssna på ljudböcker och podcasts

- Börja se på någon ny youtuber

- Ta promenader i naturen (om du fortfarande kan)

- Laga festliga måltider på rester i slutet av månaden

- Spela tv-spel

- Gör egen granola

- Träna

- Meditera

-Ring en vän du inte pratat med på länge

Jag har redan börjat checka av denna lista. Idag ritade jag en teckning på en kompis och lät de på Instagram gissa vem det var.Till de som gissade rätt lovade jag bjuda på pasta när jag kommer ut ur karantän. Tyvärr var det fler än jag trodde som hade rätt så det blir storkok i vår/sommar. Jag hoppas att Finland och Sverige klarar sig mildare undan än Italien så att vi kan åka hem i sommar. Som jag har förstått det håller läget på att förändras väldigt fort där också, och jag hoppas att människor ser allvaret i det redan nu så det inte blir som i Italien. Just nu håller maten på att ta slut i butiker i både Finland och Sverige, och just den situationen hade även vi för två veckor sedan. Men det är ingen idé att bunkra upp onödiga mängder mat, om jag fortfarande kan handla idag och befinner mig i en av Italiens mest drabbade städer så kommer ni absolut kunna göra det också om två veckor. Det är ingen idé att få panik, fokusera istället på att ställa in resor och stanna hemma och gör massa roliga aktiviteter tills ni vet hur läget förändras.


Jag tänker att jag skulle kunna skriva ett inlägg om händelseförloppet och restriktionerna de senaste veckorna här imorgon, men nu måste jag lägga mig för att orka kliva upp imorgon... vi hörs då!

Gillar

Kommentarer