Taxi Vanda-Purmo för 740€

Hej på er! Usch, vilken tråkig måndag det har varit idag. Jag har suttit i samtal med försäkringskassan, Helsingfors-Vanda flygplats, coronarådgivningen och kollat upp reseförsäkringar hela dagen för att försöka samla på mig information och kollat upp så allt går så smidigt som möjligt nästa vecka när jag reser hem. Nu behöver jag bara teckna en extern reseförsäkring och boka tåg så ska allt gå bra. Jag blev alltså rekommenderad att åka taxi från flygplatsen hem (om det är möjligt), men jag tror inte de räknar med att man ska bo så långt upp i landet. Från det taxiföretaget jag kollade priserna från skulle det kosta runt 740€ att ta taxi från Vanda till Purmo...tidigare har staten stått för taxiresorna men det gör de alltså inte längre. Så om jag inte hittar någon bra lösning kommer jag behöva ta tåget...det är så mycket att tänka på att jag blir galen. Men det löser sig till slut!

Igår var iallafall en lite roligare dag (eller kväll iallafall). Simon hade en ledig dag men det regnade precis hela dagen så vi chillade inne, städade och bara tog det lugnt. På kvällen hade vi bord på en lyxigare pizza restaurang som låg utanför Brescia och vi åkte dit tillsammans med två killar från laget som också är från Norden. Jag tror att jag har blivit en äkta italienare nu för jag går med långbyxor när det är "kallt" vilket nu ligger runt 23 grader. Det skulle aldrig hända när jag bodde i Finland eller Sverige!

Det var alltså en restaurang som bara serverade olika typer av lyxiga pizzor, och det var verkligen värt resan dit. Vi beställde in lite olika pizzor och delade på dem och satt sedan bara och snackade om livet.

Detta var andra gången vi åt på en restaurang efter att de lättat på restriktionerna och man kände sig väldigt trygg på detta ställe. De tog temperaturen innan vi gick in, alla som jobbade hade munskydd, de var så noga med hygienen och maten som kom in var alltid övertäckta av en glaskupol. Med andra ord var det en kväll där man trots läget just nu kunde slappna av och bara njuta av god mat och bra sällskap, en riktig lyx just nu som jag hade glömt hur mycket jag saknat.

Ikväll ska jag sätta mig och skriva ihop en text till Purmotidningen som jag blev tillfrågad om att vara med i. Jag ska alltså skriva om mitt "intressanta" liv i Italien, men vi får se vad jag kan skrapa ihop när verkligheten är att jag i princip suttit i soffan i 3 månader...

  • Life

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229