Problem med silverfiskar

Hej! Idag är det söndag och jag har städat hela lägenheten. Jag kommer inte ihåg om jag skrivit om det på bloggen, men vi har haft/har problem med silverfiskar här och det kan vara det äckligaste jag vet. När jag bodde i min första lägenhet i Jakobstad hade jag en i sängen en gång och efter det tror jag nästan att jag har fått fobi för dem. Som tur är så är de ju inte farliga, men det gör dem inte mindre vidriga. Efter att ha gjort flera timmars research så verkar det effektivaste sättet att bli av med dem en kombination av att städastädastäda och använda sig av cederträolja och silverfiskfällor. Så jag beställde fällor, spray och cederträbollar (att ha i tvättkorgar, fickor, garderob, säng) för 65 euro.

Min första och enda shopping på över två månader, och det känns som välinvesterade pengar hittills. Jag har inte "fångat" någon silverfisk än, men sprayen verkar hålla dem borta hittills iallafall. Det stod dock att det kan ta några veckor innan man ser resultat i fällorna men då måste man också städa och hålla rent. Det luktar iallfall gott. Det luktar trä och nästan lite bastu, och det klagar ju inte två finnar på. Jag uppdaterar er om det funkar senare!

Nytvättat och nybäddat är det bästa som finns. Vi beställde dessa linnelakan från IKEA när vi flyttade hit, men banden som man knyter med har redan gått sönder på täcket, och det var dessutom felsytt. Det är inte heller så mjukt som jag skulle vilja att det skulle vara. Jag vet inte om man måste använda det ett tag för att det ska bli mjukare kanske. Har ni tips på sköna linnelakan får ni gärna tipsa!

Efter städningen så har jag suttit och jobbat med Cyberevents. Det känns så kul att jag fått bra respons på sidan! Vi kollade en livestream med Victor Leksell igår samtidigt som vi åt faktiskt, och det var riktigt mysigt att ha på livemusik i bakgrunden. Samtidigt som jag satt och jobbade kom Simons frisör hit och klippte honom och jag ångrar att jag inte frågade om han kunde klippa mig också. Jag har varken klippt eller färgat mig sedan januari så det börjar bli dags för en uppfräschning. Jag är dock tveksam på att det kommer finnas en frisör i Italien som är bra på blont skandinaviskt hår, så jag kanske får spara färgningen tills jag kan åka till Finland eller Sverige...

Nu tänkte jag gå ut på en löptur iallafall, och sedan kanske läsa lite italienska ikväll. Hoppas ni har en härlig söndag!

  • Life

Gillar

Kommentarer

Emelisanskrypin
Emelisanskrypin,
Usch för silverfiskar, som tur bara haft dom i mitt badrum tidigare men varit på hotell där de legat överallt..Usch!
nouw.com/emelisanskrypin
lovisasundstedt
lovisasundstedt,
Neej usch! Det är inte roligt, och svårt att bli av med har jag förstått 😟
nouw.com/lovisasundstedt