Nu flyttar vi!

Hej och hå vilken dag! Efter en ganska tråkig vecka på grund av coronaviruset (som bara blir värre) så är det ÄNTLIGEN dags för oss att flytta. Nu har vi bott med ouppackade väskor i den tillfälliga lägenhet i två månader, så ni kan gissa om vi är glada för att få något eget.


Simon drog iväg och tränade direkt från morgonen, så jag fick (som vanligt när vi flyttar ;) ) ta hand om det mesta. Vi skulle få leverans och installation av tvättmaskin, leverans och installation av tv, en kille skulle komma med en spegel till toaletten som skulle monteras och sist så skulle vår monsterbeställning från IKEA levereras. Problemet var bara att jag inte visste när de skulle komma. Någon försökte ringa och prata Italienska med mig, någon ringde Simon som inte kunde svara för han tränade. På ett eller annat sätt löste sig dock allt! Fantastiskt.

Jag köpte frukost och lät gubbarna jobba på. Sedan gick jag till en affär jag kom på hade heminredning för att försöka hitta en kruka till hallen. De hade såå mycket fint, men slutade med att jag bara köpte doftpinnar. Vill se om jag kan hitta någon fin vas/byst på ett loppis innan jag köper något.

När IKEA leveransen hade kommit så fanns det lite mer att göra. Som tur är kom min italienska kompis Alessandra (jag ska berätta om hur vi träffades sedan, så sjukt!!) förbi och hjälpte mig packa upp. Jag satt i veckan och klickade hem allt från IKEAs hemsida, och vi betalade sedan 60€ för att de skulle köra hem allt. Alltså wow vad värt. De hade en hel lastbil fylld med grejer, och vi behövde inte lyfta ett finger för att få in allt i lägenheten. Förutom att ett glas hade gått sönder i leveransen, var allt hittills bra också. Man vet ju inte riktigt hur det är när man beställer online.

Vi rundade av mot kvällen och tog med lite lakan som vi tvättade inför imorgon då vi kommer flytta på riktigt. Då kommer det först en person som ska fixa wi-fi till oss och på eftermiddagen kommer IKEA tillbaka och ska bygga alla garderober, bord, soffor och stolar. Skulle vi inte ha beställt montering skulle vi fått hålla på i två veckor själva. Jag kommer ihåg att det tog en halv dag för mig och Simon att bygga ihop bara en malmbyrå i Sverige...vi får se hur snabba de är imorgon. Vi hörs när allt är klart!

Gillar

Kommentarer