När livet går framåt igen

Hej på er! Igår den 18:e maj lättades restriktionerna ytterligare och uteserveringar och butiker öppnades. Det känns fortfarande så konstigt och typ fel att gå tillbaka till sina gamla vanor och gamla liv, men man måste ju börja någonstans. Efter lunchen märkte vi att vi hade slut på kaffe och eftersom caféet nedanför oss lagt ut utemöbler (och det var helt tomt) så bestämde vi oss för att köpa en kaffe där och sitta i solen och njuta lite. Efteråt tog vi en promenad och såg att de flesta klädbutiker nu var öppna, men de tog tog temperaturen på alla som gick in. Läste på en lapp att de inte släpper in någon som har över 37.0...jag kommer ju inte ens våga testa gå in! Tänk så har man lite förhöjd temp av någon annan anledning än Corona. Hur kul är det att det om det tjuter och man blir hemskickad.

Vi har ju fortfarande ingen bil heller. Simon tar taxi till anläggningen just nu, och det är ju inte riktigt hållbart. Så idag åkte vi till en bilaffär för att köpa en bil...trodde vi. Men i Italien kan man tydligen inte köpa bil på en dag. Med pappersarbete och allt så kommer det i dagsläget ta ca. 14 dagar. Vi fick inte heller provköra idag på grund av att bilarna måste desinficeras, så vi fick boka en tid för provkörning senare i veckan.

Trots att det känns konstigt att börja leva på "som vanligt" så är det också SÅ skönt att livet börjar gå framåt igen. Livet har ju i princip stått stilla sedan den sjunde mars för oss, så att man kan checka av att skaffa en bil till exempel känns ju som ett steg åt rätt riktning för att börja återgå till en vardag i Italien. Simon blev dock lite irriterad på mig idag när jag fräste till honom några gånger "ta dig inte i ansiktet", "stå inte så nära", "rör inget"...hahah jag tror det kommer ta ett tag till innan jag blir bekväm med att röra mig ute.

Var tvungen att ta en bild av när vi satt i taxin idag. Varför har man inte haft plastskydd i taxis tidigare? Det är ju hur bra som helst för att ge lite mer skydd (inte bara för corona) för både chaufför och passagerare. Stelt om man hamnar i framsätet och ens kompisar sitter i baksätet bara.


Imorgon ska jag göra något riktigt, riktigt roligt. Jag ska träffa Alessandra för att gå på en promenad. Jag kommer bara vilja krama om henne ordentligt, men vi har redan snackat om att vi ska respektera reglerna och hålla avståndet. Ska vinka väldigt glatt till henne iallafall. Men nu ska vi runda av denna kväll och kolla en film och bara chilla. Vi hörs!

Gillar

Kommentarer