Min helg

Hej! Åh jag har varit så trött denna vecka. Men så ska det väl vara efter en fullspäckad helg. Är ju inte direkt van med att göra så mycket på helgerna så denna var minst sagt händelserik. I lördags hade vi middagsdejt med två vänner och vi tog oss ända ut till Verona till en restaurang som vi hade blivit rekommenderade. Entrén var som tagen ur en film så jag var tvungen att ta en bild. Hur mysig?

Vi beställde in massa mat och bara snackade och hade det gött. Till förrätt åt jag friterad mozzarella och till huvudrätt delade jag och Sophie på en tryffelpasta och en kötträtt. Trots att det italienska köket är rätt enkelt så är det oftast ändå SÅ gott. Det behövs verkligen inte många ingredienser eftersom råvarorna är så bra.

Vi delade på en flaska rött och deras tallrikar var så vackra. Restaurangen hette faktiskt ”il cenacolo” som betyder ”nattvarden” och det syntes på inredningen. Jag glömde fota, men de hade en öppen spis som de eldade i mitten av restaurangen också. Lite föör varmt just nu kanske, men för stämningens skull var det guld.

Efter maten var vi så mätta så vi tog en promenad runt stan. Jag är så glad över att vi hittat fina vänner här tillslut. Det har varit (och är) i perioder väldigt ensamt när man bor utomlands, så kvällar som dessa gör så mycket för ens välbefinnande.

I söndags hade Simon en ledig dag och eftersom det inte händer så ofta så passade vi på att utnyttja den ordentligt. Vi unnade oss och checkade in på ett hotell i Sirmione där vi bara slappade och badade och åt ännu mer.

Vi var lite nojjiga över att åka först eftersom att coronafallen börjat gå uppåt lite mer nu. Men jag är glad att vi ändå åkte för de hade sjukt strikta restriktioner så man kunde känna sig trygg. Bland annat hade dragit ner på antal gäster, temperaturcheckar när vi kom dit och även innan frukost, maxantal människor i poolen, handsprit på rummen och ingen frukostbuffé.

Denna veckan har jag ju då som sagt varit riktigt, riktigt trött. Det kanske blir så när man slappnar av också. Veckan har iallafall gått fort och jag ser även fram emot denna helg för då ska jag åka till Bergamo och träffa Beatrice. Men först två jobbdagar till!

Gillar

Kommentarer