Ljuset i tunneln

Hejsan! Hoppas ni har en bra helg. Vi har blivit bortskämda med riktigt sommarväder de senaste dagarna och det lyfter humöret en hel del. Igår passerade vi 50 dagar i karantän och för att fira att vi klarat av det så bra käkade vi tapas och drack bubbel. Jag hade också på mig jeans för första gången på lääänge. Älskar looken med tofflor till jeans dock, ska nog införskaffa mig ett par snygga utomhustofflor efter detta. Mina tofflor från Rusta för 50kr är det enda jag haft på fötterna senaste 7 veckorna, och det är ju hur skönt som helst. På tal om att shoppa...jag har nog aldrig gått så här länge utan att konsumera något (förutom att handla mat). Varken kläder, hudvård eller smink har jag köpt och det är inget jag direkt har saknat heller. Nu börjar det dock bli tomt i badrumsskåpet, så jag har börjat fundera på vad jag behöver köpa. På något konstigt sätt är det som att shoppingbehovet väcks till liv igen när man väl börjar tänka på det? Man får ju en liten kortvarig kick av att köpa något nytt, det gäller väl bara att köpa sådant man faktiskt behöver och kommer använda istället för sådant man "bara" vill ha.

Något som jag ångrar att vi inte köpte innan karantän är utemöbler till balkongen. Jag hade klickat i ett bord och två stolar från IKEA när vi skulle beställa resten av möblerna till lägenheten, men bestämde mig i sista sekund för att ta bort dem för att jag ville känna in hur jag ville ha det först. Vi har spenderat många timmar sittandes på golvet eller tagit ut köksstolar just nu så det skulle ju ha varit bra att ha haft möbler. Men det jag vet nu är att jag vill ha en liten "soffa" eller pall mot väggen istället, så kanske bra att vi ändå inte köpte något bara "för att ha".

Det är fortfarande samma hårda restriktioner som förut, men jag har börjat se mer människor i rörelse. Så sjukt att det typ är en vecka kvar tills karantänen är över?! Jag hoppas innerligt att de inte kommer förlänga denna gång, men det tror jag inte. Många börjar förbereda sig för att gå tillbaka till sina jobb och den 3e maj kommer en rörmokare hit för att koppla vattnet till vår diskmaskin. Vi har alltså diskat för hand hela tiden på grund av det och eftersom vi ätit alla måltider hemma har det blivit lite tröttsamt att diska till slut...skrev ju i början av karantän att jag tyckte det var lite mysigt att diska för hand ändå. Jag tar tillbaka det, Simon har ställt upp mycket måste jag erkänna. Dessutom fick vi för någon dag sedan reda på att vi äntligen får använda toaletten här hemma igen! Yess! Känns som att livet börjar falla på plats igen.

Jag börjar faktiskt se ljuset i tunneln nu. Det är nästan så att man sitter och väntar på att få börja göra lite "normala" grejer igen. Det kommer ju fortfarande vara restriktioner, social distansering och tvång på att använda masker, men det gör mig faktiskt INGENTING. Så länge jag får röra mig utanför hemmet. Tänk att åka bil alltså. Vi hade en hyresbil som vi lämnade in innan karantänen, men nu kollar vi på att köpa en istället. En sån liten grej, men jag har inte suttit (och ännu mindre kört) i en bil på 8 veckor. Jag kommer ju behöva övningsköra igen känns det som! Så småningom kommer det man inte gjort eller upplevt på länge såklart bli en normal vana igen, men det kommer vara en riktig upplevelse att få göra allt igen. Jag längtar!

Gillar

Kommentarer