Lägenhetsjakt

Ciao! Fixade tvätten igår utan problem (nästan), och att slänga sopor på gatan gick bra det också. Såg så fel ut när det var stora högar med sopor mitt på gatan...men jag antar att man blir van. Simon var borta hela dagen igår, så jag fick underhålla mig själv. Jag bestämde mig för att leta upp ett gym och efter lite research så hittade jag ett som låg ca. 800m från den lägenhet vi bor i nu.


Jag hittade dit utan problem, men när jag väl kom fram kunde de knappt engelska. Till slut kom en man som kunde lite engelska och visade mig runt i gymmet, och oj? Det är det största "gymmet" jag sett. Två våningar med gym som innehöll all utrustning du kan tänka dig, simbassäng där de erbjöd pass, spa i omklädningsrummet, bubbelpool med solbäddar på taket och till och med ett rum för en läkare. De hade även massa rum för pass så som boxning, spinning och ett pilates/yoga rum med "stretchbänkar" som jag blev nyfiken på att testa. Tydligen ska man kunna få lunch där också. Ja, ni hör ju...

Skyltar på väg hem från gymmet. Jag vill verkligen åka ut till Garda sjön så fort vi har fått bil. Vi var och kollade på några idag, men vi var inte riktigt nöjda så vi ska kolla vidare. Vi vill ha en ganska liten bil (gärna automat) men som har mycket bagageutrymme för när man ska hämta upp folk på flygplatsen. Vi får se vad som dyker upp här inom kommande dagar. Idag var första dagen jag verkligen såg bergen som Brescia är omgiven av. Så fint.

Efter vi kollat lite bilar åkte vi till arenan för att se hur det såg ut. Varken Simon eller jag hade sett den förut eftersom de tränar någon annanstans. Gräset luktade vår och solen sken. Jag kan tänka mig att det blir riktig stämning under hemmamatcherna, den första är redan nu på söndag.

Efter vi kollat in arenan, och jag kissat i ett hål i marken (toaletterna på arenan är bås med "hål" i marken alltså) så åkte vi för att kolla på en lägenhet. Den skulle vara stor, men inte så ny. Tydligen är det rätt svårt att hitta lägenheter som är nya och stora i Brescia under vintern. Men jag har inget emot en charmig italiensk lägenhet, så länge den är fräsch. Viktigast är att man känner sig hemma där. Och det gjorde jag direkt vi kom till innegården, precis en sådan mysig innegård jag har drömt om. Jag blev helt kär i den.

Lägenheten var dock 300 (!) kvadratmeter. Det känns ju liksom orimligt att vi två ska bo på en sådan yta. Första intrycket var okej, det var ju gammalt men charmigt.

Sedan kom vi till köket, och jag försökte verkligen tänka mig in i att jag ska stå och laga mat där. Men tyvärr alltså. Ett av badrummen var även lila, och ett sovrum gick i gult och blått. Väldigt typiskt italienskt dock.

Det som var lite roligt var att killen från klubben berättade om damen som äger lägenheten. Hon är runt 60 år idag, men när hon var yngre var hon känd i hela Brescia för hon var så otroligt vacker. Han sa att han kommer ihåg henne så väl från den tiden, och att hon var den finaste kvinnan han sett. Hon hade många män och bytte ofta menade han, men sedan hittade hon en rik man från Cuba som hon sedan gifte sig med. Hon visade oss runt i lägenheten idag och hon var så härlig! Riktig rik italiensk mode-morsa. Hon kunde inte så bra engelska, men berättade om sin dotter som var bra på engelska och frågade mig om jag ville träffa henne. Det slutade med att vi bytte nummer och sedan fick jag mina första kindpussar när vi skulle lämna. Jag försökte spela cool men blev lite chockad haha, måste lära mig de sociala koderna...ska man pussas första gången redan?!


Simon har åkt iväg till träningarna nu och jag sitter och dricker en kopp kaffe. Min plan för eftermiddagen var att jag skulle försöka klura ut hur metro-systemet fungerar och åka till en park för att springa, men det är väldigt kallt idag. Var bara tre grader imorse så jag känner mig inte så taggad på att löpa...Ska försöka utmana mig själv med något varje dag nu för att så snabbt som möjligt komma in i livet här. Bättre det, än att dra ut på det och istället blir rädd för att testa. Vi får se hur jag gör.


Annars har jag också lovat mina vänner att klippa klart min flytt-vlogg tills ikväll, haha. Jag har filmat hela veckan för att sedan kunna ha som minne. Jag vet inte om jag någonsin kommer publicera den, men jag ska iallafall visa den för dem. Planen för ikväll är att vi ska ut och käka!! Jag har ännu inte ätit ute (förutom en lunch första dagen på hotellet), så det ska bli väldigt najs. Det blir la en pizza eller pasta för mig. Jag kommer behöva pasta-detox efter bara en vecka här!

Gillar

Kommentarer