Italien läker

Hej! Idag har varit en lång men produktiv dag. Jag började dagen med att ta en promenad med Alessandra som jag senast såg några dagar innan lock-downen. Jag tror aldrig att jag har skrivit hur vi lärde känna varandra? Jag träffade henne iallafall i februari på ett pass på gymmet. Jag fattade inte vad instruktören sa så jag kollade på tjejen bredvid mig som såg ut att ha läget under kontroll. Sjukt nog hade vi skåpen bredvid varandra efter passet så vi började prata med varandra. Hon kunde väldigt bra engelska (till skillnad från de flesta andra i Brescia) och vi märkte snabbt hur mycket vi hade gemensamt. När hon nämnde att hon också studerat kommunikation och media började jag bara skratta och sa att vi måste hänga någon dag, och redan två dagar senare fikade vi ihop. Det känns nästan för bra för att vara sant att jag har hittat mig en italiensk (!) kompis dessutom kan visa mig runt i Brescia och som kan den italienska kulturen.

Vi pratade om allt som har hänt (och inte hänt) under tiden i karantän och bara om hur livet blev som det blev så plötsligt. Samtidigt som allt som tur är har gått bra för oss båda och våra nära och kära, så har det på något sätt varit en chock att allt hände så fort och hur illa läget faktiskt blev i Italien. Ett trauma som vi alla måsta läka från på olika sätt. Jag känner mig dock mycket närmre Italien och folket här efter att ha gått igenom detta tillsammans, och det känns fint. Italienare är fantastiska människor. Allt från våra grannar som kom över med mat under påsken, till vakten i matbutiken som hjälpt oss när vi handlat och Alessandra som översatt italienska artiklar till oss när det kommit nya restriktioner.

Vi tog en promenad upp för ett av bergen som ligger här (som jag aldrig varit till) och gick runt och kollade på husen i det lyxigare området i Brescia. Wow säger jag bara. På vägen dit såg jag denna balkong och var tvungen att ta en bild. Det syns inte riktigt på bilden, men den var så gullig. Med de rosa stolarna och växterna. Nu har jag lite inspo i vilka växter jag vill ha på vår balkong, och citronträd är givet.

Det blev en låång promenad och på vägen hem så stannade vi för att dricka en kaffe på ett riktigt mysigt café.

På eftermiddagen sedan hade jag ett möte om Cyberevents, joinade Simons hemmaträning och sedan hann jag bara duscha snabbt innan det var dags för språklektion med Beatrice. Det är också så sjukt att jag råkade se hennes inlägg i en Facebookgrupp i januari och vi sedan dess snackat 1 gång i veckan. Vi har dock aldrig träffats, så det hoppas jag vi får tillfälle att göra i sommar någon gång. Hon bor i Bergamo som är grannstad till Brescia. Efter vårt samtal gjorde Simon och jag hemmagjorda burgare. Jag hittade ett bröd som såg helt fantastiskt ut, och vi blev inte besvikna! Nu ska vi gå ut med soporna (det är onsdag vilket betyder att vi lämnar soporna på gatan innan 23:00) och sedan ska jag lägga mig för jag är helt slut. Ha det gött!

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Vad underbart att du redan har hittat en vän där du bor! 😊 <3
nouw.com/desireekujala
lovisasundstedt
lovisasundstedt,
Felicia,
Jag har också en förkärlek för att gå och kolla på vackra hus och drömma mig bort! Och att göra det i Italien måste ju va magiskt!
feliciahblogg.webblogg.se
lovisasundstedt
lovisasundstedt,
Ja visst är det härligt?! Det är det, finns så mycket fina hus med karaktär här så man kan gå runt och kolla hur länge som helst 😊
nouw.com/lovisasundstedt