Italien är i panik

Ännu en dag av att mestadels varit inomhus. Igår kväll kom restriktioner från Simons jobb att vi inte får besöka restauranger, barer, tågstationer, biografer och andra stora folksamlingar. Jag fick även meddelande från mitt gym att de kommer att hålla stängt (åtminstone) en vecka framåt. Skolor och universitet är även de stängda denna veckan. Än så länge fortsätter Simon träna, men vi får väl se vad de säger längre fram. Jag har ringt runt till Kela och Försäkringskassan för att reda ut vilken försäkring jag hör till OM det skulle vara så att jag blir sjuk.


Det hela börjar kännas riktigt verkligt och lite läskigt nu. Jag gick ut en sväng idag för att ta lite frisk luft och gick in till ett apotek för att köpa handdesinfektion. Allt var slut. Jag fortsatte en bit längre bort till ett annat apotek, och samma sak där. Människor gick redan runt med ansiktsmasker på stan och jag fick en bild skickad till mig om hur det ser ut i mataffärerna i Brescia. Folk bunkrar upp för att klara sig hemma ett bra tag. Jag pratade även med en svensk kompis i Milano, och hon och hennes pojkvän har bestämt sig för att flyga hem. Min mardröm är att Brescia ska införa hemkarantän för alla som bor här snart, och att vi i så fall inte ens får valet att åka hem. Trots att detta inte är ett virus med hög dödlighet (vad man vet), kan man ju ändå bli riktigt dålig och behöva vårdas på sjukhus. Kanske bäst att stanna i Italien oavsett, så man inte tar med sig smittan till Finland om man skulle bära på den. Ja, ni hör ju att tankarna går fram och tillbaka i vad som är bäst just nu, speciellt då man inte vet hur läget kommer se ut om en vecka eller två.


Jag hoppas att fallen ska minska snart och att vi kan få ha en fungerande vardag igen. Coronaviruset har verkligen satt Italien och människorna i panik.

Gillar

Kommentarer