Inredning och karantän

Hej från vårt nya hem! Vilken vecka det har varit men nu verkar allt vara på sin plats. Vi har fortfarande mycket småfix kvar såklart men annars är alla de stora möblerna och allt vi behöver för att klara oss på sin plats. Det enda som inte fungerar än är diskmaskinen bara så vi har fått handdiska sedan vi flyttade in, men det är nästan lite mysigt (så länge det inte blir långvarigt). Det har inte bara varit en sak som inte fungerat under denna flytt kan jag ju säga..Allt från att elen varit feldragen, till att sofforna inte kom till en början och att en spegel sattes upp helt fel väg har vi hunnit vara med om. Men vi är såååååå glada över att ha ett hem, wow. Efter den andra flyttdagen så tappade jag upp ett bad och bara låg och njöt. Sedan firade jag och Simon flytten med ett glas bubbel och gick sedan och lade oss helt utslagna.


Jag har aldrig varit intresserad av heminredning, så det var en utmaning att inreda ett helt hem...Vet inte hur det skulle ha blivit med allt om jag inte fått hjälp av Annie och Bianca dock. Jag frågade om de kunde komma med lite tips eftersom Annie pluggat industriell design och Bianca studerar till inredare. Jag tänkte att jag skulle få några punkter eller en inspobild att utgå ifrån men Annie återkom med en 7 (!!) sidors PDF med inspiration från IKEA och Bianca skrev en halv roman om vad man ska tänka på och vilken känsla man vill få fram. SÅ tacksam över att de tog sig tiden att hjälpa mig.


Annie:

Bianca:

Just nu har vi satsat mest på det stora rummet där både hall, kök och vardagsrum finns. Vårt sovrum är vi nästan klar med, men saknar ännu mycket småfix och gästrummet är fortfarande kaos på grund av kartonger. Vi har iallafall fått dit en säng och garderob men resten får ta sin tid. Det tar ju sin lilla tid att få ihop ett hem som också ska kännas hemtrevligt. Här är lite bilder på hur det ser ut just nu iallafall!

Om vi ska gå vidare till något lite tråkigare så är det ju att coronaviruset bara spridits mer och mer. Som jag skrev tidigare så har mitt gym varit stängt i ca. 2 veckor nu redan och nästan alla skolor, evenemang och restauranger håller stängt. Igår hände det som vi hade hoppats på att inte skulle hända. De rödmarkerade/stängde ner Lombardiet (området vi bor i). Vi får alltså inte längre resa till Finland, och från och med imorgon tror jag inte ens att vi får lämna Brescia. Vad jag läste idag så ska det ha varit ca. 500 bekräftade fall här nu. De skulle införa spärrar så folk inte kan lämna staden och de har uppmanat folk att stanna inomhus så mycket det bara går för att förhindra spridningen. Simon har fortsatt träna, och har faktiskt varit på bortamatch idag (utan publik) men nu kommer de också stänga ner fotbollen i en månad. Vi laddade upp med mycket mat igår så vi kan klara oss ett tag hemma, men det räcker nog inte flera veckor så jag hoppas att matbutikerna håller öppet iallafall. Simon kommer fortsätta åka till träningarna men för mig kommer det bli en månad med mycket hemmaaktiviteter och hemmaträning framöver.

Jag hade sett så mycket fram emot att ta tag i jobbsökandet igen nu när vi flyttat, och hade till och med hittat ett extrajobb (som hundvakt!!). Men just nu är verkligen hela samhället och livet på paus. Är väldigt tacksam över att vi hann få vårt hem i ordning och att varken jag och Simon har blivit sjuka än iallafall. Vi är inte så värst rädda över att bli sjuka eftersom vi båda är unga och friska, men eftersom sjukhusen är fyllda till max här så vill man ju ändå undvika att bli sjuk och dessutom att smitta andra. Jag pratade med Alessandra som kommer härifrån, och hon berättade att de kallar in ALLA som kan jobba till sjukhuset just nu. Till och med gynekologer, studerande och pensionärer för att hjälpa till och de jobbar dygnet runt för att kunna hjälpa så många som möjligt. Riktiga hjältar. Nu ska jag ta en dusch och gå och lägga mig så får vi se vad morgondagens inomhusaktivitet ska bli...träning och italienskalektion står iallafall på schemat. Jag tar väldigt gärna emot tips på hur jag ska underhålla mig själv så jag inte blir galen, haha!

Gillar

Kommentarer