Franciacorta

Ciao Bella! I söndags var det dags för mig att resa tillbaka till Italien. Dagen innan sov jag över hos Nicoline i Esbo och vi hade en så mysig dag och kväll!


Det kändes både tråkigt och skönt att åka tillbaka till Italien. Roligt för att jag äntligen skulle få träffa Simon igen, och uppleva min första sommar här, men tråkigt för att jag visste att jag till stor del skulle vara ensam. Därför har jag försökt att hålla mig sysselsatt så mycket som möjligt de första dagarna och det har sett ut såhär:

I måndags tränade Simon först på kvällen så vi unnade oss en god pasta på en av uteserveringarna i stan. Ojoj, som jag saknat en bra italiensk pasta! Det är svårslaget.

Jag har njutit av att gå runt i sommarkläder UTAN ATT FRYSA. Fantastiskt efter att en kväll i Finland frusit ihjäl när det var 11 grader och regn. Har också hamnat i något slags städ-ryck som jag verkligen gillar. Min väska kan lätt stå i hallen ouppackad några dagar efter att jag kommit hem från en resa men denna gång tog jag tag i det direkt. Jag har tvättat igenom hela tvättkorgen, skurat, och fixat med massa småsaker här hemma.


Efter karantänen i våras har jag blivit lite lat med städningen, vilket kanske inte är så konstigt. Nu när jag var hemma såg jag både min mamma och Nicoline gå runt och putsa och städa varje vrå, så nu känner jag mig inspirerad att försöka hålla det skinande rent här också. Har ni missat ekotipset och mirakelsprayen/fönsterputsen måste ni börja med den! Är i chock över hur bra den fungerar och Simon är i chock över hur äckligt den luktar.

Igår åkte vi ut till Franciacorta för att äta lunch. Det var första gången vi var där, och wow vad vackert det var. Vart man än såg var det fält av vinodlingar efter vinodlingar. Vi åkte dit tillsammans med Simons finska kollega och hans flickvän som är här på besök. Vi var alltså 4 finnar på samma ställe(!) men som tyvärr fick prata engelska med varandra. De kunde ingen svenska, och min finska är inte så bra att jag kan lära känna någon ordentligt, så engelska fick det bli och det fungerade hur bra som helst.

Restaurangen vi åt på hade den finaste utsikten över Iseo och maten var riktigt bra. Fick tipset av Alessandra och hon har verkligen koll på sina pärlor här. Det var iallafall en riktigt mysig dag och det är så kul att vi de kommande veckorna kommer kunna hänga mer alla fyra. Är alltid överlycklig när jag träffat någon ny att hänga med, och fast man inte hänger ofta så gör det SÅ otroligt mycket. Tror alla som flyttat utomlands/bara flyttat kan känna igen sig i det.

  • Utflykt

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
ser helt magiskt ut!! <3
nouw.com/desireekujala
lovisasundstedt
lovisasundstedt,
Jaa det var det verkligen! <3
nouw.com/lovisasundstedt