Fortkörningsböter

Hej! Tänkte bara kika in här efter en ganska händelselös dag. Lika bra att få in vanan igen om jag ska försöka hålla lite mer liv i bloggen.


Idag har jag jobbat hela dagen. Under lunchen tränade jag lite hemma (första gången på över en vecka) och skulle preciis börja laga mat när Simon frågade om jag ville hänga med och käka med han och en lagkompis. Och visst ville jag det! Tyvärr blev jag lite besviken på min rätt, men det var skönt att sitta ute i solen och få en paus från datorn.

Efter jag slutat jobbet plockade vi lite här hemma (öhh glömde hur fort det blir stökigt när man är två helt plötsligt) och sedan åkte vi ivög för att handla. Det jobbiga med att handla i Italien är att det är svårt att hitta allt vi behöver på ett och samma ställe. På en butik köper vi havregryn (har varit sjukt svårt att hitta eftersom det är ovanligt här), på ett annat köper vi havremjölk till kaffet, på ett tredje köper vi creme fraishe. Så då åker vi till den butik vi måste fylla på just nu och idag blev det havremjölks-stället.


Innan vi åkte dit var vi dock tvungen att åka och betala en fortkörningsböter Simon hade fått...han hade kört 1,3km för fort och fick en böter på 44€ som skulle betalas i en tobaksbutik. Ja, ni läste rätt. Det gick inte att betala den på nätet, inte heller till polisen skulle man gå, utan till en tobaksbutik. Så nu har vi den erfarenheten rikare också. Ibland undrar man verkligen om italienarna inte vet om att det finns smidigare sätt att lösa problem, eller om de bara är för stolta?

  • Life

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Haha ja man slutar aldrig förvånas av hur saker och ting går tillväga när man flyttar utomlands! 😊
nouw.com/desireekujala