Första gången utomhus

Hej, vad roligt att se att så många uppskattade förra inlägget! Jag har förstått att det är många som är oroliga för att själva hamna i karantän nu när även Spanien följt Italiens fotspår, och tro mig, jag förstår er oro. Men fixar jag det i ett helt nytt land så fixar ni det också. En kompis som bor i Spanien skrev till mig att hon orkade tänka lite mer positivt genom att jag delar med mig av vad vi underhåller oss med nu på bloggen och Instagram. Jag blev SÅ glad av att höra det, så jag kommer lätt fortsätta så länge det hjälper någon. Det blir också ett sätt att fylla mina karantändagar med och kanske kul att se tillbaka på i framtiden när allt detta är över.


Igår kväll stod alltså datenight på schemat, och planen var egentligen att sitta ute på balkongen men eftersom det var lite för kallt så blev det vardagsrummet istället. Lika bra det. Jag började kvällen med att fixa mig samtidigt som jag drack vin tillsammans med mamma, pappa, farmor och farfar på facetime. Det kändes riktigt skönt att sminka mig och ta på mig finkläder trots att vi bara skulle vara hemma. Mina vänner skrattade åt at jag ens hade orkat sminka mig, men efter en vecka av att ha gått hemma utan smink och i mjukiskläder var det precis det som behövdes för att få världens helgfeelis. Simon klädde också upp sig med skjorta, och så möttes vi i köket för lite förrätt.

Jag hade ju lovat X3M att jag skulle ha en "kalsarikännit", men ett mer passande ord skulle väl vara "karantänkännit", och det var precis det vi hade. Definitionen av en kalsarikännit ser ni på bilden nedan. Min definition av karantänkännit skulle istället vara: The feeling when you are going to get drunk in quarantine - and are not allowed to go out. To drink. At home. In quarantine.

Efter förrätten blev det fryspizza, musik och mer vin. Jag skojar inte när jag säger att vi hade riktigt kul. Det kändes verkligen som att vi hade förfest och skulle ut på klubben, men vi hoppade över den biten och gick direkt till efterfesten med popcorn och film istället. Vi har varit så duktiga med att träna mycket och äta bra hela veckan så detta + sovmorgon satt riktigt fint.

Imorse märkte vi att vattnet höll på att ta slut, vilket betyder att vi behövde gå och handla. Vi lagar mat och ibland kaffe på kranvattnet, men det är inte superbra att dricka det. Idag var det alltså första gången vi skulle behöva gå utanför lägenheten sedan i måndags. Jag kände lite oro inför hur det skulle se ut i matbutiken nu (om det skulle finnas mat), om polisen skulle stanna oss, och om vi skulle vara tillräckligt noga med hygienen.

För att gå ut behöver man ju ha ett utskrivet papper som man ska fylla i tillsammans med polisen om de stannar en. Eftersom vi inte har någon printer så kom det en man från Simons klubb och lämnade pappret till oss som tur är. Du ska alltså fylla i dina personuppgifter och orsak till att du är ute, var du kommer från och vart du ska. Sedan ska allt skrivas under och så får du gå.

Vi tog på oss handskar, munskydd (jag har läst på om vad som är bra/dåligt med munskydd och eftersom vi ändå har dem hemma så kommer jag använda dem) och begav oss ut. För att slippa gå ut onödiga gånger tog vi samtidigt med oss soporna och bestämde oss för att handla mat så vi skulle klara oss en vecka till inomhus iallafall.

När vi väl kommer fram till butiken är det kö. Lång kö. Det var egentligen inte så många människor, men eftersom säkerhetsavståndet skulle tas i beaktande blev det en väldigt lång linje. Det stod en vakt vid ingången som släppte in oss vart eftersom folk gick ut ur butiken.

Det som slog mig när vi stod där var hur tyst det var. Inga bilar hördes just då, ingen pratade (de flesta var faktiskt där ensamma) och allt annat "buller" som brukar höras var borta. Det var lite sorgligt faktiskt. En buss körde förbi, och inuti satt bara en man med munskydd han också.

Det tog som tur är inte allt för lång tid så var vi inne i affären. Och jag hade inte ens behövt oroa mig för mat fanns det. Det var påfyllt på varenda hylla, jag tror inte att jag sett butiken så välfylld innan faktiskt.

Jag tänkte på hur grymma alla de som jobbar i matbutiker och apotek är. De jobbar stenhårt för att se till att det finns mat och mediciner till alla som behöver det, och sätter sig samtidigt själva i stor risk för att bli smittade genom att de träffar så många människor.

En sak det finns gott om, och jag skrattade lite när jag såg det, är toalettpapper. Jag fattar inte grejen med att det är slut i Finland och Sverige? Hur mycket ska människor gå på toaletten? Jag var tvungen att lägga ut bilden på Instagram, och flera skrev att de är inne på sista rullen. Stackare!

Om det är någon som är i behov kan jag vara schysst och posta några rullar till er. Om posten är öppen och jag gömmer mig från polisen, så har du säkert paketet om inom en vecka (förutsatt att du inte är i karantän då och inte heller kan hämta det)! Som tur är gick allt smidigt med handlingen idag och förutom det så har vi även hunnit städa hela lägenheten och gjort tacos till middag. En bra lördag helt enkelt!

Gillar

Kommentarer

/Stina
,
Lovisa nu vill jag inte skrämma er om ni inte köpte nåt wc-papper 😂 men ett coronasymptom kan vara diarré💩 om än inte det vanligaste. Jag skickar ett "Pekkatips" åt er hur ni ska göra om det kniper 😉
lovisasundstedt
lovisasundstedt,
Ajajaj...hoppas jag klarar mig😆 haha vad bra, tack!
nouw.com/lovisasundstedt