Ensamtid

Buonasera! Jag har precis tagit en låång dusch, haft en ansiktsmask och ska snart gå och lägga mig. Det har varit den lugnaste dagen hittills idag eftersom det regnade hela förmiddagen. Min plan var egentligen att jag skulle gå till ett slott som ligger i närheten, men jag får försöka hinna med det imorgon på förmiddagen. Det finns så mycket kvar att se av Brescia som man inte hunnit med än. Simon har flängt på som en galning och varit borta mycket, och jag har försökt göra något varje dag som har gjort att jag behöver gå ut och träffa folk/utforska staden. Igår letade jag upp en galleria inom gångavstånd (för Simon hade bilen). Jag tror det är den sämsta gallerian jag någonsin gått i. Jag gick nog in i 2-3 affärer och gick sedan hem igen. Nu har jag sett det iallafall!


Dagens mission blev att jag gick och handlade till "Esselunga", Italiens egna Ica-Maxi. Jag tror jag gick en timme inne på affären. Trodde jag skulle hitta grejerna mycket lättare andra gången jag var där men...nej. Alla var dessutom så stressade att jag också blev stressad. Men jag fick allt jag skulle ha till slut och jag har lärt mig att smör heter "Burro" idag. Dessutom är de färska bären rätt billiga, vilket är trevligt.

Kolla vilken nöjd kille då!! Efter att jag hade handlat och kom hem, var det dags för Simon att åka iväg igen. De sover på hotell innan varje hemmamatch och han åkte iväg redan vid 5. Det känns helt okej att sova ensam, jag har redan varit ensam rätt mycket så det ska nog gå bra. Det enda tråkiga är att det är Simons 25-års dag imorgon och vi kommer ses först på kvällen efter matchen. Jag hade egentligen pratat med hans kompisar om att de skulle komma ner till Norrköping och överraska honom, men det fick vi ställa in. Det är en stor grej att fylla 25 ändå, då är man vuxen på riktigt.

Vi ska fira hemma imorgon kväll med pizza iallafall, och på måndag har jag bokat bord på en restaurang ute vid Gardasjön. Det funkar väl det också. Han är nog den gladaste 25 åringen i världen imorgon ändå som får vara med om sin första match med Brescia, och dessutom har världens bästa flickvän ;)

På tal om att vara ensam så har jag varit förvånansvärt duktig på att umgås med mig själv. Har liksom haft roligt? Trodde inte det eftersom jag varit så bekväm nu i Norrköping och haft världens bästa vänner att umgås med. Har till och med nätverket lite och hittat en tjej som ska lära mig italienska, och jag ska lära henne svenska. Vi ska börja med Skype-samtal först eftersom hon bor i Bergamo, och sedan kanske ses. Hon är alltså 100% italiensk, men det galna var att vi hade en gemensam vän. Hon hade varit brevvän med en tjej från Purmo (där jag kommer ifrån i Finland) för 10 år sedan, vad är oddsen för det?? Jag hoppas vi kan börja redan i veckan. Fick även det sjukaste jobberbjudandet nu i veckan. Ett riktigt drömjobb i Stockholm dök upp. Skulle jag inte ha flyttat redan skulle jag kanske till och med övervägt att stanna kvar...Vi får se om det är möjligt att jobba på distans, annars får jag försöka hitta något annat.

Jag ser fram emot att se matchen imorgon iallafall. Jag vet dock inte hur man hittar till stadion så en spansk spelarfru kommer och hämtar upp mig så åker vi tillsammans. Problemet är bara att hon knappt kan någon engelska. Och jag har aldrig läst ett ord spanska. Det ska bli väldigt intressant att gå på matchen ihop då jag inte är den som gillar att vara tyst. Jag har redan laddat ner google translate dock, så känner mig ändå redo. Vamos!


Gillar

Kommentarer