En hälsning från fängelset

Godmorgon från dag 14 i karantän! Jag har alltså varit inomhus i två veckor (!!) och har dessutom varit frisk under hela perioden. Wow, heja mig och mitt immunförsvar. När jag pratat med familj och vänner hemifrån så låter det som att varannan person som varit i norra Italien har fått coronavirus och jag har hela tiden tänkt att det är en tidsfråga innan vi själva också blir smittade. Två veckor har vi nu klarat oss, vilket också är inkubationstiden för att smittan ska bryta ut och det betyder att vi inte fick smittan innan vi gick i karantän iallafall. Det är värt att fira med rödvin och Let's Dance ikväll!


Jag har ju berättat om hur lätt jag tycker det har varit innan, och om hur jag underhållit mig själv. De senaste 2-3 dagarna har dock varit lite tuffare. Jag har känt mig trött, omotiverad och som att dagarna börjar flyta ihop. Det är inte så konstigt dock, för till och med jag har varit förvånad över hur positiva vi varit i allt. Perfekt att helgen kommer emot nu så man får bryta lite rutiner då.

Jag satt på balkongen och drack mitt morgonkaffe igår och uppmärksammade skuggorna av räcket. Tänkte då att det verkligen känns som att vi sitter i fängelse i vårt eget hem just nu...För att inte stanna kvar i den känslan så gjorde jag massa saker som man INTE kan göra i fängelse. Jag klädde mig i en somrig outfit, åt glass, gjorde en TikTokdans som jag blivit taggad i, solade och tränade på balkongen. Sedan duschade jag och klädde mig i pyjamas vid 16 och kollade ikapp några Big Brother avsnitt innan det var dags för middag. Jag påmindes också om att vi inte sitter i karantän för "skojs skull" igår när ja såg en video från sjukhuset i Brescia. Vi som sitter i karantän och faktiskt håller oss till det kan ju till och med rädda liv.

Vad mer har hänt under dessa dagar då? Jo, jag har haft hemmaspa vilket var fantastiskt. Dränkte hela håret i kokosolja och smörjde sedan in hela kroppen också. Sedan har jag gjort hemmagjord pizza också. Jag älskar att laga italienska maträtter när råvarorna är så bra. Till och med en "tråkig" pasta med tomatsås blir så sjukt gott. Farligt gott.

Jag berättade ju om att jag lekt med blekmedel en hel dag denna veckan också. Eller om det var förra veckan? Jag kommer inte ihåg...för är det en sak som man heeeelt missar när man är i karantän så är det vilken dag det är och vad klockan är. Man har ingen tidsuppfattning, och det behöver man inte ha heller.


Jag tror jag satt i 7-8 timmar och blekte olika plagg, tvättade dem och sedan började jag rita med blekmedel (och en sminkborste) på en gammal jeansjacka. Jag visste inte riktigt vad det skulle bli till men till slut skrev jag "Andrà tutto bene". Jag bar den faktiskt när vi var och handlade senast, och det var så många som kollade mot mig med leende ögon <3. Jag märker hur kreativ karantänperioden har gjort mig. Jag har nog inte varit såhär kreativ på flera år...vissa dagar har Simon behövt påminna mig att jag måste äta lunch för jag har helt glömt bort det. Ganska häftigt ändå.

På denna bild ser det nästan ut som att jag befinner mig utanför vårt hem. Jag fick därför en idé om att göra en utflyktsdag. I vårt egna hem såklart. Genom att försöka ta bilder på olika sätt där det ser ut som att jag är någon annanstans, men frågan är vart jag ska åka? Paris? Till stranden? Ett café? Hjälp mig så ska jag försöka göra experimentet på min Instagram sedan!

Gillar

Kommentarer