Datenight

Goood morgon! Igår när Simon kom hem från träningarna hade han fått en lånebil. Jag antar att killen från klubben är så trött på att köra runt oss nu, haha. En liten Nissan har vi fått låna iallafall tills vi hittar en egen bil, så det är skönt att vi nu kan ta oss runt på egen hand. Trafiken här är dock väldigt speciell. Det finns typ inga regler? Eller det finns väl, men ingen följer dem. Vill man byta fil mitt i korsningen, då gör man det. Kommer man på att man vill ta av en avfart tidigare i rondellen, då gör man det. Stannar man vid stoppskylt? Näe. Och fort ska det gå. Jag har trott att vi ska krocka några gånger redan, så det gäller att ställa sig på bromsen fort.


Vi tog oss ut på vägarna ändå och hade fått tips om en restaurang som hette "Lanzani". När vi kommer dit kommer ägaren fram och börjar prata glatt på italienska. Jag och Simon fattade såklart ingenting, men jag tror att han var ett fotbolls"fan". Han visade oss iallafall ner till deras vinkällare där de hade reserverat ett bord till oss.

Vi tog in en förrätt och delade på den, och till huvudrätt blev det en carbonara för mig och en kötträtt till Simon.

Pastan var tyvärr inte svingod, men det var ett vin från Lombardiet som de rekommenderade till. Hit ska jag lätt ta pappa när han är på besök, han som älskar italiensk mat och viner.

Idag tränar Simon mitt på dagen, så vi har haft en lugn och skön morgon "hemma". Vi sitter som bäst med Dualingo-appen och försöker träna in Italienskan. Det går lite för långsamt om jag ska vara ärlig, men så fort vi har fixat lägenhet så ska vi börja med en italienska kurs tillsammans. Det ser jag fram emot!

  • Life

Gillar

Kommentarer