Dag 59: DET ÄR "ÖVER"?!

Jag vaknade med ett leende på läpparna imorse eftersom dagen vi väntat och längtat efter äntligen var här. Italien har inlett "Fas 2" och lättat på sina hårda restriktioner, vilket tillåter oss att vara utomhus. I två månader har vi pratat om den dagen vi faktiskt kommer få ta en promenad iallafall, och nu är den här. Och det var precis det vi gjorde.

Vi började dagen med att äta en bra frukost och bytte sedan om till träningskläder. Sedan begav vi oss mot ett utsiktsställe som jag gått till flera gånger innan lock-downen, men som Simon aldrig varit till. Vi mötte flera polisbilar och människor som vi försökte hålla avstånd till, alla i sina munskydd som det fortfarande är lag på.

Det var en så overklig känsla att få röra sig fritt utomhus. Visst att vi har gått 200 meter fram och tillbaka till matbutiken 1 gång/vecka, men då kände man sig inte fri. Jag tror det är ett bra ord att beskriva hur jag kände mig. Jag kände mig fri.

Samtidigt som man kände sig så lycklig över att äntligen få röra sig utomhus så kändes det också sorgligt. Tänk vad mycket man har missat, och hur mycket världen har förändrats sedan vi senast var ute. Vi har ju i princip missat våren och hur träden och blommorna blivit grönare dag för dag och hoppat rakt in i sommaren. Eller ja, finsk sommar iallafall... Senast jag såg bergstopparna var de vita av snö högst upp men nu syntes bara grönska.

Vi satte oss ner på en bänk en stund och bara njöt av värmen. Det som slog mig (förutom att man mötte fler människor på en dag än vad vi gjort senaste månaderna) var att trafiken var igång igen. Både ljuden av bilarna och avgaslukten var något som stod ut som "onormalt" nu.

Efter att vi promenerat runt i någon timme och jag fått skoskav UNDER foten så gick vi hem för att göra lunch. Det blev en klassisk "italienare" som vi kallar detta nu, med andra ord en pasta pomodoro och bresaola. Jag tror det viktiga just nu är att inte bli "för" bekväm och naiv. Ingen vet hur framtiden ser ut och fas 2 kan snabbt övergå till våg 2. Vi kommer fortsätta vara lika försiktiga som innan, men med promenader och löprundor nu. Dessutom kan vi handla tillsammans igen vilket också gör väldigt mycket! Ikväll ska jag fira med ett glas rödvin och kanske en kvällspromenad. Det är nog inte "över" än, men det är ett steg åt rätt håll.

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Vad skönt att ni får komma ut lite, det gör så himla mycket! <3
nouw.com/desireekujala
lovisasundstedt
lovisasundstedt,
Ja det gör det verkligen!! <3
nouw.com/lovisasundstedt