Ciao Italy

Jaha, så vi har alltså flyttat till Italien. Fast allt har gått sjukt fort så har också den senaste veckan också varit den lääängsta veckan i mitt liv. Jag har suttit fastklistrad vid mobilen och väntat på uppdateringar från Simon hela veckan och det har inte gått att fokusera på något annat vettigt. Det känns verkligen som man varit inne i en bubbla och det har varit en känslostorm utan dess like. Man måste nog vara med om det själv för att förstå hur psykiskt utmattande det är att inte veta om/när man ska flytta och att det är någon annan som sitter på makten över ens liv.

Hur som helst blev det ju äntligen av, vilket jag inte kan fatta än! Dels att Simon checkar av dröm på dröm nu, vad händer?! Först EM och nu en serie-A klubb i Italien. Jag har inte ord nog för hur stolt jag är över honom, är det någon som förtjänar allt detta så är det verkligen han. Detta betyder ju nu att vi bor i Italien, Brescia närmare bestämt. Så vårt nya hem ligger en halvtimme från Milano med snabbtåg, och 20 minuter från Gardasjön. Alltså wow, vilken dröm.

Jag satte mig på ett flygplan i måndags utan att riktigt veta vad som skulle hända, men när jag väl hade landat hade jag fått ett sms av Simon att han hade skrivit på. All oro och stress släppte och tårarna började bara rinna. De som var med på flyget måste ha trott att jag var sjukt flygrädd, haha.

Simon hämtade mig på flygplatsen och vi åkte till hotellet där hans agent väntade. Jag och Jonathan firade med ett glas champagne och vi satt alla och pratade och skrattade ett bra tag. En fin kväll jag kommer minnas länge.

Dagen efter fick vi reda på att hotellet tyvärr var fullbokat. Som tur är kunde klubben få fram en tillfällig lägenhet till oss på bara några timmar. Simon drog iväg och tränade och jag packade ihop alla våra väskor i hotellrummet...det var inte lite packning kan jag ju säga. Sedan kom den gulligaste tjejen och hämtade mig och väskorna och körde mig till lägenheten där vi nu kommer stanna i 10 dagar. Perfekt att vi kan laga mat och försöka leva på som "vanligt". Efter att ha lyft upp alla väskor bestämde jag mig för att utforska stan och handla lite.

Brescia bjöd på 8 grader och lite sol. Första intrycket av staden är att det är rätt gammalt, mycket historia men såå mysigt och vackert. I varje hörn kan man hitta en uteservering, och italienarna sitter redan ute. Längtar tills i vår när jag kan sitta här med vänner och dricka vin. Efter att jag gått på min promenad och försökt köpa frukost på tre olika ställen haha (i en butik fanns bara torra varor, i en fanns det ingen frukt och på sista stället tog de bara kontanter) så skrev Simon att vi skulle få skjuts till en stor butik ikväll där allt fanns. Så jag hade alltså kämpat i onödan haha!

Att handla mat var ju också en upplevelse i sig. Vi fick lite hjälp av killen från klubben som skjutsade oss, men han berättade att han ALDRIG lagar mat. Han är ute och äter med kompisar varje kväll. Så det gick ju sådär...han kunde iallafall hjälpa mig kommunicera med mannen i köttdisken så jag kunde köpa salsiccia som sedan blev vår kvällsmat.

Det är väl inget annat än självklart att börja vårt italienska liv med en god pasta? Jag gjorde den sååå enkel, men helt ärligt är det typ den godaste pastan jag gjort själv! Det måste ju vara att råvarorna är så sjukt bra här.
Jag hade i:

Olivolja
Vitlök (mycket)
Färsk salsiccia med chili
Tomatkross
En skvätt rödvin
Chiliflakes
Salt
Peppar
Linguine


Magiskt gott. Skulle gärna haft i/på lite färsk basilika också, men det glömde vi köpa. Jag hoppas jag kommer bli riktigt duktig på att göra pastarätter här så jag kan bjuda alla våra gäster sedan.

Kvällen avslutades sedan med ett härligt Facetime samtal med mina barndomsvänner. Min första dag var över ALL förväntan. Jag kände lyckorus hela dagen, och det känns som det kommer fortsätta idag. Jag är lite förvånad över att jag är så positiv till allt, men jag orkar inte ta stress över något nu de första dagarna. Jag ska bara njuta av känslan och försöka landa i att vi kommer bo här nu. Simon kommer vara borta hela dagen idag, så jag har en dag för mig själv vilket känns kul ändå. Det första jag ska göra är att klura ut hur husets tvättmaskin fungerar. Jag hoppas att jag har köpt tvättmedel nu och inte diskmedel :) Medans tvätten är i ska jag leta reda på ett gym någonstans, haha...vi får se hur det går men jag ska göra mitt bästa. Sedan får vi se om jag orkar utforska mer idag annars får jag packa upp lite grejer här.

Idag är det också onsdag, vilket betyder sop-dag. Ja, man ska alltså ta sina plast och papperssopor (om jag förstått det rätt) och lägga ut dem på gatan efter 18:00 men innan 23:00 då de kommer och hämtar soporna. Det ska bli intressant.

  • Life

Gillar

Kommentarer