Casa italiana, nytt till hemmet

Godmorgon! Jag sitter på balkongen och njuter av en kopp kaffe och ska läsa lite Italienska. Simon ligger fortfarande och sover för ovanlighetens skull. Han blev tyvärr skadad under förra matchen och går runt med kryckor nu...det kommer bli bra till slut men så himla tråkigt. För att prata om något roligare så tänker jag idag att jag ska visa lite nytt jag köpt till lägenheten.

Eftersom vi bara hann köpa de stora möblerna innan lock-downen så har allt småfix fått vänta. Jag har tyvärr inte så bra koll på inredning och har aldrig varit intresserad, så har verkligen fått kämpa haha. Som tur är fick jag hjälp av två grymma kompisar när vi skulle flytta in så nu känner jag ändå att jag har lite bättre koll.

Det är ju de små detaljerna som gör ett hem till ett hem, och en sak som är så lyxigt är en riktigt bra handtvål. Efter att ha tvättat händerna i Dovetvålar från matbutiken i ett halvår så hittade jag en liten söt parfymbutik som sålde massa italienska märken. Efter att ha försökt förklara vilken typ av doft jag gillar på italienska så hittade jag till slut något bra. Tvålen är gjord i Genova och heter Strega Del Castello om någon undrar. De hade mycket goda parfymer också!

Har också hittat en stoooor vas till köksön. Egentligen skulle den fått vara ännu större, men det får bli denna för Simon säger att jag snart har köp-stopp på vaser. Han fattar dock inte vilken möjlighet det är att odla på balkongen i detta klimat..och då behöver man vaser/krukor!

Hur söta är inte dessa glas? 3,50€/styck och jag blir glad av att bara kolla på dem.

Sist men inte minst så har vi denna skål/tallrik som jag köpte på en affär som heter Coin. Jag skulle beskriva Coin som ett litet Stockmann eller NK. Dock mycket mindre (iallafall i Brescia) och med väldigt blandade märken. Jag tyckte ialalfall att det var riktigt gulligt och det känns så italienskt på något sätt.

Gillar

Kommentarer

Desireekujala
Desireekujala,
Vilka fina saker du har hittat! 😃
nouw.com/desireekujala
trix
trix,
Så mycket fint! Älskar vasen 😊
nouw.com/trix
lovisasundstedt
lovisasundstedt,