Bowling i hallen och ännu mer restriktioner...

Hej från dag 32! Jag har senaste veckan känt 0 motivation, för allt. Jag har bara känt att jag inte orkar göra något över huvudtaget och känt mig SÅ trött på den här karantänen. Och jag har tillåtit mig själv till att inte göra någonting också. Jag har kollat ikapp Big Brother, ätit god mat och pysslat. Det är så ostimulerande att se samma miljö varje dag, göra samma saker och inte ha några "måsten" eller "mening" med sina dagar. I helgen bestämde jag mig därför för att slå på stort och ordna en riktig dejt-night. Jag gjorde ett schema till Simon som såg ut så här:

Det blev succé och det tog mig en hel dag att fixa allt. Jag förberedde en trerättersmiddag av de ingredienser vi hade hemma och började redan på dagen med att förbereda en pistageglass som sedan skulle stelna i frysen. Jag städade undan, sminkade mig och tog på mig en klänning. Sedan gjorde jag en amaretto/mojito drink som vi drack på balkongen i solnedgången. Till förrätt blev det bruschetta med avokado på bröd vi hade i frysen, till huvudrätt serverades kyckling i balsamicosås med basilika och svart ris och till efterrätt åt vi glassen jag hade gjort på förmiddagen.

Kvällen avslutades såklart med bowling i hallen som vi gjorde med hjälp av vattenflaskor som vi fyllt med lite vatten för tyngd. Bowlingkloten vi använde oss var toalettpapper (låter inte till grannarna då heller). Stort tips att ha som aktivitet.

Gårdagen spenderades med lite träning och Uno på balkongen. Det var en riktigt tråkig dag, men att iallafall få sitta ute i solen var fantastiskt. Det var dessutom 21 grader, så vi njöt ordentligt. Kanske till och med kommer att bli brun i karantän, det är ju inte så tråkigt.


Men över till något som är tråkigare. Igår efter att Simon hade tagit ett bad blev vi plötsligt utan vatten. Vi skrev till hyresvärden och frågade vad som hände, och han berättade att cafét som ligger under oss hade fått en vattenläcka och att de därför stängt av vattnet tillfälligt. Vattnet kom sedan tillbaka som vanligt och vi tänkte inte mer på det, tills det knackade på dörren idag och en rörmokare stod där. Han frågade om vi hade använt badkaret igår, och ja det hade vi ju. Tydligen hade röret (när vi tömt vattnet) gått sönder, och allt badvatten läckt ut i cafét. Alltså stackare. Så just nu har vi fått instruktioner om att använda vattnet så lite som möjligt...vi vet inte hur länge (italienskan gick ju sådär) men vi tror han skulle komma tillbaka och meddela när de har fixat det. En ny lag har också införts de senaste dagarna. I Lombardiet är det nu lag på att bära mask och handskar om man ska gå till matbutiken eller ens vara ute. Så om vi ska springa på innegården innebär det i så fall att vi skulle behöva ha masker...jag tycker att det är superbra att de infört lagen men det är också synd att man blir ännu mer kontrollerad nu. Men detta kommer inte pågå för alltid, och vi kan fortfarande vara på vår balkong utan masker. Så DET ska jag njuta av idag, och planera påskmiddag och firande i helgen. Jag har frågat Alessandra om typiska påsktraditioner i Italien, och tänker att vi ska försöka fira en finsk/svensk/italiensk påsk så gott det går. Ha en fin dag så hörs vi!

Gillar

Kommentarer