"And the people stayed home...and they healed, and so did the earth"

Lill-lördag! Eller som det heter för oss, sop-onsdag. Äntligen är det onsdag, vilket betyder att vi får slänga sopor. Jag ritade en teckning på min kompis Isabella på en soppåse förra veckan, men vi har använt den så den kommer tyvärr bli slängd nu. Kommer bli lite tomt att kolla på sophögen nu när hon inte är där. Kanske får rita fler kompisar som håller mig sällskap denna vecka.


Vad hände igår då? Jo jag sminkade mig och fixade håret. Jag har funderat lite på det med smink nu senaste veckan i karantän...Om man gör det för sin egna skull eller för andra människors skull. Jag vet inte om jag har kommit fram till vad jag tycker än annat än att det är skönt att gå och lägga sig och inte behöva tvätta bort sminket. Dessutom känner man sig lite mer "normal" genom att klä på sig vanliga kläder och sminka sig nu. På eftermiddagen roade jag mig genom att lära mig spela Harry-potter jingeln på halvfyllda vattenglas, och gjorde en liten konsert på Instagram. Det låter ju inte klokt...men det var roligt!

Till kvällsmat gjorde vi fullkornspasta med färska köttbullar, tomatsås och ärtor. Jag fick tips om att tillsätta ärtor, och det blev faktiskt gott. Jag funderar på om jag ska göra hemmagjord italiensk pizza ikväll och sedan ha spa-kväll. Jag känner att jag behöver en kväll av yoga, hårinpackning, ansiktsmask och kanske ett bad ikväll. Det är verkligen en sak jag mår bra av, att ha en kväll där man bara tar hand om sitt inre och yttre.


Idag måste vi till affären för att köpa vatten. Vi har några flaskor kvar, men vi vill inte att det ska ta helt slut innan vi åker och fyller på igen. Perfekt dag för att göra det idag dock för Brescia bjuder på 19 grader och sol. Åh vad jag längtar efter att kunna åka ut till någon sjö, köpa italiensk gelato och njuta av naturen igen. Jag tror och hoppas att denna tid kommer förändra, inte bara individer, utan också världen till något bättre. Kanske detta får oss människor att landa i vad som är viktigt igen. Jag hittade en fin text på Instagram som beskriver just detta, och tänker att jag delar med mig av den till er också. Ha en fin dag nu och ta hand om varandra genom att stanna hemma <3

Gillar

Kommentarer