19 januari

Alltså vilken dag det var igår! Jag började morgonen med att äta en god frukost och kolla upp vägen till Castello di Brescia. Jag hade läst att det var gammalt slott som låg på höjden och man skulle har utsikt över hela staden och Bergen. Solen sken och det kändes som vår i luften.

Det var tyngre än jag trodde att ta sig upp via gator och trappor, men det var verkligen värt det.

Det går inte att få med på bild hur mäktigt det faktiskt var. Man såg ända till Alperna (de vita topparna) och det kändes mycket närmre i verkligheten än vad de gör på bilden. Efter att ha njutit av utsikten en stund hade jag lite bråttom hemåt för att ta ur en tvätt, äta och börja fixa mig inför matchen. Jag kollade inte på GPSen, utan gick samma väg tillbaka...

...trodde jag. Det slutade med att jag gick och gick och gick och började inte känna igen mig. Till slut tog jag upp kartan och såg att jag hade gått fel, men vilken tur att jag gjorde det. För äntligen såg jag Brescias nyare delar av staden som jag helt missat innan. Trodde bara att det fanns gamla och smutsiga byggnader tills jag kom till de finare områdena. Vi ska faktiskt kolla på en lägenhet som ligger här idag och jag HOPPAS den blir bra. Skulle gärna bo där.


Till slut tog jag mig ändå hem och blev upplockad för att åka och se matchen. Hon som hämtade upp mig kunde dock knappt engelska, bara spanska. Hon var iallafall jättegullig och försökte verkligen prata med mig, som tur är kunde vi snacka genom google-translate och lite hackig italienska/engelska/spanska. Matchen slutade 2-2, men jag kollade mest på de fina bergen bakom och skrattade åt italienarnas teatraliska uttryck när de blev så arga. Det var faktiskt riktigt roligt att se deras händer flyga upp i luften som att det gällde liv och död.

Jag trodde dock inte att det skulle vara så kallt som det var. Första halvlek gick bra men när solen sedan gick ner blev det riktigt kallt. Efter matchen fick jag efter lite strul ta mig in till området där spelarna har sina bilar för att vänta på Simon, och sedan körde vi hemåt med poliseskort. Det var riktigt sjukt faktiskt med alla fans och poliser som blockerade en hel rondell bara för att vi skulle få köra fritt. Italienarna älskar verkligen sin fotboll!


När vi väl kom hem beställde vi Pizza med en hemkörningsapp för första gången som jag blev tipsad om. Det gick riktigt smidigt, och jag kunde till och med snacka italienska med mannen som lämnade pizzorna! Ser så mycket fram emot att lära mig mer, måste bara prataprataprata nu. Men det är ju inget problem för min del.

Efter middagen och efter att vi facetimeat med lite familj och vänner så fortsatte firandet. Jag hade försökt hitta en födelsedagstårta utan lycka, så fick istället köpa en färdig choklad-pajbotten och fixa till den med lite Nutella, grädde och färska bär. Hittade som tur var ljus, och den ena spelade till och med musik. Succé! Den blev faktiskt rätt god ändå, och sedan fick Simon sina presenter.

En riktigt, riktigt bra söndag med andra ord! Ikväll hade jag försökt boka en restaurang vid Gardasjön, men de hörde av sig och sa att de har stängt fram till februari tyvärr. Men det kanske är lika bra, för vi har två lägenheter att kolla på i eftermiddag så det kanske skulle blivit för stressigt ändå. Vi får ta det senare i veckan istället!

Gillar

Kommentarer